تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

زندگینامه علیرضا خمسه – بازیگر

بیوگرافی علیرضا خمسه (زندگینامه هنرمندان)

علیرضا خمسه بازیگر دوست داشتنی و نام آشنای سینما، تلویزیون و تئاتر کشورمان می باشد که بارها با نقش آفرینی های جذاب و زیبایش، لبخند را به لبان مردم عزیزمان هدیه کرده است.

دوستان عزیز سایت مشاهیر تاریخ ما برای کسب اطلاع و آشنایی بیشتر از زندگی نامه علیرضا خمسه در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.

علیرضا خمسه در ۹ بهمن ماه سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد.
علیرضا خمسه در ۹ بهمن ماه سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد.

دوران کودکی و نوجوانی

در شرح زندگینامه علیرضا خمسه این گونه آمده است که وی در نهم بهمن ماه سال ۱۳۳۱ در بروجن یکی از شهرهای زیبای استان چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد. وی در حال حاضر دارای چهار برادر و چهار خواهر می باشد.

نخستین بار در سن ۱۳ سالگی متوجه شد که علاقه ی زیادی به هنر بازیگری دارد. و از دوران دبیرستان به شکل جدی تصمیم گرفت وارد این حرفه شود. پس از پشت سر گذاشتن دبیرستان و اخذ مدرک دیپلم، برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شهید بهشتی شد و در رشته ی روان شناسی تحصیلات خود را ادامه داد. خمسه عقیده داشت علم روان شناسی می تواند به بازیگری کمک زیادی کند.

سپس برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه رفت تا آنجا به ادامه تحصیل در رشته ی تئاتر و بازیگری بپردازد. وی به مدت یک سال و نیم در مدرسه ی ون سن، آتلیه اگوستوبوال و آتلیه سیته یونیورسیته پاریس دوره های مربوط به حرکات بدنی، پانتومیم و بازیگری را فرا گرفت.

علیرضا خمسه در مجموعه پایتخت
علیرضا خمسه در مجموعه پایتخت

آغاز فعالیت حرفه ای

در سال ۱۳۵۹ پس این که انقلاب اسلامی ایران در برابر رژیم شاهنشاهی پیروز شد، علیرضا خمسه درس خود را در فرانسه نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت. او برای نخستین بار در سال ۱۳۶۰ برای ایفای نقش در فیلم «مرگ یزدگرد» به کارگردانی بهرام بیضایی جلوی دوربین رفت و از همان زمان رسما وارد تلویزیون شد.

نوع خطوط چهره ی علیرضا خمسه و تسلط فوق العاده خوب او روی حرکات صورت و نرمی در حرکات بدنش در همان ابتدای کار در عرصه ی بازیگری باعث شد که توجه کارگردان های فیلم های کمدی را به خود جلب کند.

به همین خاطر پس از بازی در اولین فیلم جدی خود به نام مرگ یزدگرد، برنامه سازان تلویزیونی برای نقش های کمدی و طنز به سراغ او رفتند. این گونه بود که خیلی زود در فیلم هایی مانند هوشی و موشی، نوروزنامه، حواستو جمع کن، بورزید و بخندید و نگاه سوم به ایفای نقش های طنز و کمدی پرداخت و بازی منحصر به فرد و جذاب او مورد استقبال مردم و رسانه ها قرار گرفت.

در سال ۱۳۶۷ بود که در فیلمی به نام «روز باشکوه» به کارگردانی کیانوش عیاری در کنار سایر هنرمندان نامی مانند گوهر خیر اندیش، علی نصیریان و ایرج طهماسب به ایفای نقش پرداخت. و این فیلم هم مانند فیلم های دیگر او با استقبال زیادی از جانب مردم روبه رو شد.

ولی فیلمی که نام علیرضا خمسه را بر سر زبان ها انداخت و بین تمام مخاطبان بزرگ و کوچک به شهرت رساند، مجموعه تلویزیونی «هوشیار و بیدار» بود که از سال ۱۳۶۷ در تلویزیون پخش شد.

نقش متفاوت از خمسه
نقش متفاوت از خمسه

در همان سال علیرضا خمسه در فیلم لنگرگاه به کارگردانی کیومرث پوراحمد در نقش متفاوتی حضور پیدا کرد، وی در این فیلم ایفای نقش حمزه را بر عهده گرفت که کارگر مسافرخانه ای در شهر بندرعباس بود و آنجا پناهگاه دو نوجوان شده بود که از تهران فرار کرده و به بندرعباس رفته بودند.

در سال ۱۳۶۹ در فیلم آپارتمان شماره ۱۳ ساخته ی یدالله صمدی در کنار زنده یاد جمشید اسماعیل خانی بازی کرد. وی در این فیلم نقش مردی اهل کرمان را بازی می کرد که برای فروش آپارتمانش به تهران آمده بود. علیرضا خمسه به خاطر ایفای نقش فوق العاده خوب و بیان زیبای لهجه ی کرمانی در سال ۱۹۹۲ میلادی موفق شد جایزه ی بهترین بازی را از جشنوراه ی بین المللی فیلم پیونگ یانگ کره شمالی را به خود اختصاص دهد. فیلم آپارتمان شماره ۱۳ همچنین در جشنواره توانست نامزد هفت سیمرغ و برنده ی دو جایزه سیمرغ بلورین شود.

علیرضا خمسه در سال ۱۳۷۲ در فیلم من زمین را دوست دارم به کارگردانی ابوالحسن داوودی بازی کرد و با گریمی خاص و متفاوت در نقش مردی فضایی جلوی دوربین رفت. وی باز هم با بازی خوب و متفاوتش در این فیلم مخاطب را شگفت زده کرد و این فیلم هم با استقبال بی نظیری از سوی مردم مواجه شد.

در همان سال علیرضا خمسه در فیلم چشم شیطان به کارگردانی حسن هدایت با ژانر حادثه ای و متفاوت به ایفای نقش پرداخت و بازی فعال و پر تنش او در این فیلم باعث شد خمسه کاندید دریافت جایزه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر بهترین بازیگر نقش اول مرد در سال ۱۳۷۲ شود. چشم شیطان هم به یکی از فیلم های موفق علیرضا خمسه تبدیل شد و توانست کاندید دریافت ۵ سیمرغ شود و در نهایت سه جایزه سیمرغ بلورین را به خود اختصاص دهد.

علیرضا خمسه همچنین در سال ۱۳۷۲ مجموعه ای برای گروه سنی کودک و نوجوان شبکه یک سیما به نام «بشین، پاشو، بخند» را ساخت. سپس در سال ۱۳۷۸ در مجموعه ی تلویزیونی میگی نه؟ نگاه کن! نیز حضور پیدا کرد.

وی در سال ۱۳۸۷ در فیلم بیست به کارگردانی عبدالرضا کاهانی به ایفای نقش پرداخت و برای بازی در این فیلم موفق به دریافت جایزه ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و هفتمین دوره جشنواره ی فیلم فجر شد.

یکی از نقش هایی که علیرضا خمسه در چند سال اخیر بازی کرده و مورد استقبال فراوانی از جانب مردم قرار گرفته؛ کاراکتر بابا پنجعلی در مجموعه های پایتخت می باشد.

وی فارغ‌التحصیل رشته روان‌شناسی از دانشگاه شهید بهشتی است.
وی فارغ‌التحصیل رشته روان‌شناسی از دانشگاه شهید بهشتی است.

زندگی خصوصی علیرضا خمسه

علیرضا خمسه اولین بار در سال ۱۳۶۲ ازدواج کرد ولی این پیوند دوام چندانی نداشت و پس از مدتی به طلاق منجر شد، حاصل این پیوند پسری به نام احمدرضا می باشد که اکنون به همراه مادرش در اسپانیا اقامت دارد.

وی در سال ۱۳۷۲ با مروارید پورشفیقی که گریمور سینما و تلویزیون است، آشنا شد و برای دومین بار ازدواج کرد. آن ها دو دختر به نام های درسا و گلسا دارند و زندگی خوبی در کنار هم سپری می کنند. لازم به ذکر است که خانم پورشفیقی به خاطر رسیدگی به امور فرزندان و تربیت آن ها مدت هاست که شغل خود را رها کرده و از این بابت هرگز احساس پشیمانی نمی کند.

علیرضا خمسه به شدت عاشق سفر کردن است و به اکثر نقاط دنیا سفر کرده است. او در ایران رشت را بیشتر از هر جای دیگری دوست دارد، به این خاطر شهر بسیار خوش آب و هوایی است، خانواده ی همسرش هم آن جا هستند و دوستان زیادی در رشت دارد.

بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
جوایز و افتخارات علیرضا خمسه

جوایز و افتخارات علیرضا خمسه

دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مرد از جشنواره بین المللی فیلم پیونگ یانگ، به خاطر بازی در فیلم آپارتمان ۱۳ – ۱۳۷۱

نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مرد از دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم سینمایی چشم شیطان – ۱۳۷۲

دریافت لوح تقدیر از هفتمین جشنواره تئاتر تجربه کوتاه – ۱۳۸۳

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم بیست – ۱۳۸۷

تقدیر در بیست و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان همدان – ۱۳۸۹

عکس های علیرضا خمسه

بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
بازی در مجموعه تلویزیونی «هوشیار و بیدار» که سال ۱۳۶۷ از تلویزیون پخش شد، خمسه را بین مخاطبان کوچک و بزرگ به شهرت رساند.
بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
خمسه و کامران تفتی
بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
خمسه
بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
خمسه در سریال پایتخت
بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
علی‌رضا خمسه در مجموعه پایتخت ۱، پایتخت ۲، پایتخت ۳، پایتخت ۴ و پایتخت ۵ نقشی متفاوت را در نقش «بابا پنجعلی (پدر نقی معمولی)» ایفا کرد که مورد استقبال فراوان مخاطبان قرار گرفت.
خمسه در نفش مادربزرگ
خمسه در نقش مادربزرگ

نام آثار و فیلم های علیرضا خسمه

بیوگرافی علیرضا خمسه,زندگی خصوصی علیرضا خمسه,زندگینامه علیرضا خمسه
سینما و فیلمهای علیرضا خمسه

سینما و فیلمهای علیرضا خمسه

مرگ یزدگرد

شاید وقتی دیگر

روز باشکوه

لنگرگاه

زیر بام های شهر

شکار خاموش

آپارتمان شماره ۱۳

دو نفر و نصفی

جیب برها به بهشت نمی روند

دلاوران کوچه دلگشا

ماموریت آقای شادی

چهارشنبه عزیز

من زمین را دوست دارم

چشم شیطان

مهریه بی بی

بوی خوش زندگی

ماه پیشونی

پاک باخته

معجزه خنده

مینا و غنچه

کلید ازدواج

یکی بود یکی نبود

قاعده بازی

میزاک

بیست

عروسک

شکلات داغ

خواب های دنباله دار

قبرستان غیر انتفاعی

دختر شاه پریون

فرش قرمز

نخودی

سلام بر فرشتگان

عملیات مهد کودک

از تهران تا بهشت

نیکان و بچه غول

وروجک ها

جنجال در عروسی

تلویزیون

بورزید و بخندید

نوروزنامه

تله فیلم روزنامه

نگاه سوم

پاتلن وکیل

هوشی و موشی

مسابقه هفت خوان سری اول و دوم

جنگ هفته

نردبام

دست بالای دست

برنامه کوتاه هاچ زنبور عسل

خانه در انتظار

زنگ بیداری

هوشیار و بیدار

ماجراهای آقای دوستی

سلامتی چه خوبه

مسابقه رنگین کمان

مسابقه ستاره ها

ب مثل بهار

جشن خاطره ها

بشین پاشو بخند

برنامه بهارنامه

سیاحت نامه

هتل پیاده رو

میگی نه نگاه کن

معجزه ازدواج

چراغ جادو

عسل ها و مثل ها

مسافر زمان

حیات خلوت

جمعه تعطیل نیست

فیل بانان

یک مشت پر عقاب

به همین سادگی

با هم در خانه

فرزند افیون

مرد هزار چهره

سالاد فصل

همه بچه های من

جا مانده

بلور باران

روز هشتم

ورود زنده ها ممنوع

کت تنگ

دزدان غیر دریایی

خداحافظ تهران

دارا و ندار

چاووش بهار

پایتخت یک تا پنج

گنج پنهان

تهران پلاک ۱

داستان عوضی

سرزمین مادری

میکائیل

حالت خاص

بیمار استاندارد

تعدادی از تئاترها

خورشید اشک ماه

سرنخ

عشق آباد

پرنده سبز

آتش افروزان

دیوار چین

همشهری

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.