تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
مرور رده

مشاهیر ادیان و مذاهب

مشاهیر تاریخ دین ها و مذهب ها

زندگینامه شیخ نجم الدین کبری(شهادت۶۱۸ه.ق)

در سال ۵۴۰ هجرى قمرى مولانا ابو عبد اللّه احمد بن عمر بن محمد بن عبد اللّه خیوقى خوارزمى در یکى از اصیل ‏ترین طوایف خیوه که داراى عنوان علمى و اجتماعى بودند دیده به دنیا گشود. ایام طفولیت را در دامن مادرى عارفه گذرانید و پس از

زندگینامه زرتشت

زَرْتُشْتْ یا زَرْدُشْتْ پیامبر ایران باستان است. عده‌ای او را مروج یکتاپرستی معرفی کرده‌اند که آهورامزدا را تبلیغ می‌کرد و خدایان باستانی آریاییان را باطل می‌دانست. او آتش را یکی از مظاهر خدای روشنایی می‌دانست. برخی از مورخان او را…

زندگینامه ابن باجه

ابوبکر محمد بن یحیی بن صائغ معروف به ابن باجه، ستاره‌شناس، ریاضی‌دان، منطق‌دان، فیلسوف، فیزیک‌دان، طبیب، روان‌شناس، گیاه‌شناس، شاعر و دانشمند بزرگ اندلسی جهان اسلام است. او در سال ۴۹۸ هجری به سرقسطهٔ اندلس (ساراگوسای اسپانیای امروزی) به…

زندگینامه مارکوس آورلیوس

مارکوس آئورلیوس آنتونیوس یا مارک اورل جزو پادشاهان روم بود.وی جزو «پنج پادشاه مقتدر» و یک فلسفه دان مشهور بود. وی در ۲۶ آوریل سال ۱۲۱ میلادی چشم به جهان گشود.

امام محمد غزالی و آثار وی

حجة الاسلام ابوحامد امام محمد غزالی (رح) تعداد کتابهای خود را در نامه ای که به سلطان سنجر دو سال پيش از مرگ خود نوشت، افزون بر هفتاد اثر بيان کرده است. وی عمدتاً کتابهای خود را به تازی (عربی) نوشت و تنها پنج اثر نفيس و زيبا از وی به زبان…

زندگینامه سید عبدالحسین لاری

حاج سيد عبد الحسين فرزند سيد عبد الله، معروف به مجتهد لاری یکی از علما و مراجع بزرگ استان فارس در قرن اخير بود.زادگاهش دزفول بود. در جوانی چند سال عتبات عاليات اقامت گزيد و از محضر ميرزای بزرگ و همچنین علامه کاظمينی، علامه ايروانی،…