زندگینامه بابا فغانی شیرازی
او اهل شعر در زمینه غزل در زمان قرن نهم و اوایل قرن دهم بوده.اسم وی و اسم پدرش در تذکره ها ذکر شده ولی مطلبی در مورد انها صدق نشده. و تاریخ ولادتش نیز معلوم نیست ، ولی وفات او را در ۹۲۵ نوشته اند. زادگاه او…
مقدمه
احمد بن شمسالدین محمد نیریزی متخلص میرزا احمد نی ریزی ، مشهور به بهترین خوشنویس خط نسخ و کاتبان قرآن در سدهٔ دوازده هجری (زمان های اخر حکومت صفوی) است.او بانی شیوهٔ خاصی در خط نسخ است که مورد استقبال خوشنویسان پس از او قرار گرفت…
مقدمه
الله وردی خان اونْدیلادْزِ متخلص به الله وردی خان گرجی سرداری در زمان صفویان در ایران ، ناظر ایالت فارس و مردی که سی و سه پل اصفهان و مدرسه خان شیراز را ساخت . و پدر امام قلی خان و داود خان است .الله وردی خان از اسرای گرجی بود…
نسب صفی الدین را با ۱۹ واسطه به امام موسی کاظم(ع)، امام هفتم شیعیان امامیه رساندهاند.در ریحانةالادب، صفاتی چون «برهان الاصفیاء»، «قطبالاقطاب» و «شیخالعارفین» برای او ذکر شده است.ابدال زاهدی(درگذشته ۱۱۰۰ق) در کتاب سلسلة النسب صفویه،…
علامه محمدباقر مجلسى در زمان شاه عباس اول كه مردى با سياست و با كفايت و در عين حال، مردى سنگدل و بى رحم بود متولد شد. زمانيكه شاه صفى پس از او به حكومت رسيد، عراق از قلمرو حكومت ايران جدا شد. پس از شاه صفى، شاه عباس دوم كه 9 سال داشت به…