زندگینامه رسول خادم – کشتی گیر
[رای ها : ۲ امتیاز : ۵]
بیوگرافی رسول خادم (زندگینامه ورزشکاران)
رسول خادم که رئیس فعلی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران می باشد، از پر افتخارترین کشتی گیران کشور است که مدال های رنگارنگی را در مسابقاتی چون المپیک، جام جهانی و رقابت های مختلف آسیایی کسب کرده است.
رسول خادم که چندین سال در شمار بهترین کشتی گیرهای جهان قرار داشت، برای مدتی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان نیز بو؛د اما در نهایت به دلیل وضع قانون دو شغله ها که در آن هر فرد فقط مجاز به انتخاب یک شغل می باشد از سمت سرمربی گری تیم ملی کناره گیری کرد و ترجیح داد به عنوان رئیس فدراسیون امور کشتی کشور را در دست بگیرد. گرچه بسیاری این فعالیت او را نقد می کنند اما نمی توان از این گذشت که رسول خادم همواره چه در عرصه بازیگری و چه در عرصه مربی گری از بهترین های کشتی ایران بوده است.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله با ما همراه باشید تا نگاهی به زندگی نامه رسول خادم این کشتی گیر سابق کشورمان بیاندازیم.
دوران کودکی و نوجوانی رسول خادم
رسول خادم ازغدی در تاریخ ۲۷ اسفند سال ۱۳۵۰ در شهر مشهد به دنیا آمد. او یک برادر به نام امیررضا دارد که درست مثل خودش از قهرمانان سابق ورزش کشور می باشد. پدرش محمد خادم نیز یکی از بزرگان و پیشکسوتان کشتی کشور است و به طور کلی خانواده ی خادم را می توان یک خانواده ورزشی دانست.
رسول با توجه به آن که پدرش از قرمانان سابق کشتی کشور بود خیلی زود پا به این عرصه گذشت و در مدتی کوتاهی توانست به یک کشتی گیر کاربلد تبدیل شود. حضور در تیم ملی نوجوانان و طی کردن مسیر حرفه ای به خوبی نشان می دهد که او حداقل در زمینه ی ورزش بدون پارتی بازی بالا آمده و جایگاهی که کسب کرده است کاملا حق او بوده است.
آغاز فعالیت حرفه ای
برای آن که افتخارات رسول خادم را نام ببریم باید یک لیست بلند بالا بنویسیم؛ قهرمانی که در دوره های مختلف المپیک حضور داشته است و همیشه از جمله نفراتی بوده که در لیست تیم ملی کشتی آزاد حضور پیدا کرده است. با این حال حضور رسول خادم در مسابقات بازی های آسیایی سال ۱۹۹۰ توانست او را در سطح جهان شناخته شده کند.
این مسابقات که در حقیقت نخستین و حرفه ای ترین دوره ای بود که رسول در آن ها شرکت می کرد به یکی از بزرگ ترین شانس های او برای یک کشتی گیر بزرگ شدن در کشور تبدیل گردید. او که فشار زیادی را به دلیل حضور پدرش در تیم ملی تحمل می کرد به هر ترتیبی که بود توانست در بازی های آسیایی خوش بدرخشد و مدال نقره این مسابقات را به گردن بیاویزد.
پس از آن نوبت به مسابقات آسیایی سال ۱۹۹۱ رسید که در دهلی نو برگزار شد. این مسابقات که مهم ترین و با ارزش ترین مسابقات کشتی در آسیا می باشد، برای رسول خادم با نتایج خوبی به پایان رسید. وی که در این بازی ها در وزن ۸۲ کیلوگرم شرکت کرده بود توانست مدال طلای رقابت ها را با اختلاف بسیار زیاد نسبت به سایر حریفان به دست آورد و در نتیجه از همان ابتدا به یکی از مهم ترین کشتی گیران جهان تبدیل شود.
روند صعودی رسول خادم در مسابقات آسیایی ادامه داشت به گونه ای که تا سال ۱۹۹۶ توانست به عنوان فرد اول در وزن های ۸۲ و ۹۰ کیلوگرم شناخته می شد. اما شاید مهم ترین و بارزترین موفقیت رسول خادم در کشتی را باید به قهرمانی او در رقابت های المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا نسبت بدهیم. او که پیش از این در المپیک بارسلون مدال برنز را کسب کرده بود؛ ۴ سال بعد با کوله باری از تجربه در این مسابقات شرکت کرد و توانست به یکی از نخستین ورزشکاران ایران تبدیل شود که در آتلانتا مدال طلا را به گردن خود آویخته است.
فعالیت به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد
رسول خادم به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد فراز و نشیب های بسیاری را با این تیم تجربه کرده است. از عملکرد نه چندان جالب توجه در مسابقات المپیک لندن بگیرید تا ۴ قهرمانی پی در پی کشتی آزاد در مسابقات جهانی که در مجموع کارنامه ای خوب را برای وی درست کرده است.
رسول خادم در مسابقات المپیک لندن با بدنشانسی هایی هم رو به رو شد؛ برای نمونه رضا یزدانی که یکی از مهم ترین امیدهای ایران برای کسب مدال طلا بود، به دلیل مصدومیت از مسابقات کنار رفت! و یا صادق گودرزی که اتفاقا کشتی های خوبی مقابل حریفان خود گرفته بود در دیدار پایانی به جوردن باروز، کشتی گیر مشهور آمریکایی برخورد کرد و در نهایت با نتیجه ای نزدیک، بازی را واگذار کرد. این عملکرد نه چندان خوب واکنش جامعه ی کشتی را نسبت به رسول خادم در پی داشت، اما او در پاسخ این گونه توضیح داد که وقتی امکانات و اردویی برای تیم در نظر گرفته نشود، نمی توان بیش از این از تیمی انتظار داش!.
با این وجود نمی توانیم از موفقیت های او به عنوان سرمربی در تیم ملی صحبتی به میان نیاوریم. برای مثال او دو دوره پی در پی در خاک آمریکا توانست با شکست این تیم در حضور تماشاگرانش به مقام قهرمانی دست پیدا کند. هم چنین در مسابقات آسیایی اینچئون کره جنوبی تیم ملی کشتی آزاد با سرمربی گری رسول خادم یکی از بهترین عملکردهای خود را نشان داد و علاوه بر کسب ۴ مدال طلا و ۱ نقره توانست تیم ملی کشتی را به مقام قهرمانی این رقابت ها برساند.
زندگی خصوصی رسول خادم
رسول خادم دانش آموخته ی دانشگاه روابط بین الملل وزارت امور خارجه می باشد و مدرک کارشناسی علوم سیاسی خود را از این دانشگاه دریافت کرده است. وی هم چنین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ی علوم اجتماعی و در گرایش جامعه شناسی در دانشگاه آزاد تهران گذرانده است. هم اکنون نیز عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد شرق می باشد و به عنوان مدرس در دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت می کند.
عکس های رسول خادم
عناوین و افتخارات بین المللی رسول خادم
۱ – کسب مدال طلا در بازی های المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا در دسته ۹۰ کیلوگرم
۲ – مدال برنز المپیک 1992 بارسلون در وزن 82 کیلوگرم
۳ – کسب مدال طلا در مسابقات جهانی 1994 استانبول در وزن 90 کیلوگرم
۴ – کسب مدال طلا بازی های قهرمانی جهان در 1995 آتلانتا
۵ – مدال نقره مسابقات جهانی 1998 تهران در وزن 130 کیلوگرم
۶ – مدال طلای بازی های آسیایی 1994 ژاپن در وزن 90 کیلوگرم
۷ – کسب مدال نقره در بازی های آسیایی 1990 چین در وزن 68 کیلوگرم
لازم به ذکر است که این عناوین تنها بخشی از افتخارات رسول خادم به شمار می رود.