بیوگرافی فرشته حسینی
چکیده ای از “بیوگرافی فرشته حسینی” :
زمینه فعالیت: سینما، تئاتر
تولد: ۶ اردیبهشت ۱۳۷۶
تهران، ایران
ملیت: افغانستانی، ایرانی
پیشه: بازیگر
سالهای فعالیت: ۱۳۸۸ – اکنون
زندگینامه فرشته حسینی:
فرشته حسینی متولد ۶ اردیبهشت ماه، سال ۱۳۷۶ در تهران، بازیگر سینما و تئاتر افغان تبار اهل ایران است.
فرشته حسینی از پدر و مادری مهاجر و افغانتبار در تهران متولد شد و ۵ خواهر و ۱ برادر دارد. و از دانش آموختگان اصغر محبی، مهتاب نصیرپور، محمد رحمانیان بازیگران پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران است.
فرشته حسینی بازیگری را از سنین پایین و حدود ۹ تا ۱۲ سالگی با تئاتر آغاز کرد و با فیلم رفتن ساخته برادران محمودی در سال ۹۵ به سینما آمد این فیلم برایش موفقیت های زیادی به همراه داشت و جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره مراکش را به ارمغان آورد.
دفاع فرشته حسینی از کارگردانها و بازیگران ایرانی:
فرشته حسینی در برابر سوال شیطنت آمیز مجری تلویزیون طلوع که از او درباره تجربهاش از تحقیر شدن در ایران پرسید، گفت: “شاید باورتان نشود در زمانی که در فیلم سینمایی کار میکردم هموطنان افغانستانی مرا به دلیل اینکه یک دختر هستم تحقیر میکردند، اما از زمانی که در ایران فعالیت هنری دارم یک روز هم تحقیر نشدم. کارگردانها و بازیگران ایرانی مرا تشویق میکردند.”
گلایههای حسینی از نگاههای نژادپرستانه:
اگرچه فرشته حسینی در برنامه زنده تلویزیونی ، در دفاع از هنرمندان و سینماگران ایرانی برآمد، اما همواره از نگاههای تبعیض آمیزی که در جامعه نسبت به پناهجویان افغان وجود دارد، گلایه داشته است.
چندی پیش این بازیگر، دلنوشتهای را در فضای مجازی منتشر ساخت که متن آن به این شرح بود:
“متولد ایرانم، از پدر و مادری افغانستانی. چی باعث میشود کسی فکر بکند من نباید از حقوق انسانی بهره مند باشم؟ کی تصمیم میگیرد که اجازه داشتن عزت نفس، حقوق برابر و آرامش رو به من ندهد؟ چی باعث میشود وقتی میخواهید کسی رو مسخره کنید بگویید مثل افغانیا میماند؟ چی توی من وجود دارد که آنقدر شما رو آزار میدهد؟”
در بخش دیگری از این دلنوشته آمده بود: “این مرزها قرار نیست که تعیین بکند که چه کسانی رو باید دوست داشته باشیم و از چه کسایی متنفر باشیم بدون این که ارتباطی برقرار شده باشد. قرار نیست هیچ مرزی مانع عشق ورزیدن و احترام بشود.”
فیلمشناسی فرشته حسینی:
فیلم های سینمایی:
– هفت و نیم (نوید محمودی ۱۳۹۸)
– سونامی (میلاد صدرعاملی ۱۳۹۷)
– شکستن همزمان بیست استخوان (جمشید محمودی ۱۳۹۷)
– یلدا (مسعود بخشی ۱۳۹۷)
– رفتن (نوید محمودی ۱۳۹۵)
نمایش خانگی
– قورباغه (هومن سیدی ۱۳۹۸)
تئاتر
– خشونت علیه زنان
– سینماهای من
– شازده کوچولو
– ماهی سیاه کوچولو
– من موجودی احساساتی هستم
– یک خاطره، یک مونولوگ، یک فریاد و یک نیایش