زندگینامه سر ریچارد برانسون – کارآفرین موفق و موسس گروه ویرجین
[رای ها : ۲ امتیاز : ۵]
بیوگرافی سر ریچارد برانسون (زندگینامه بزرگان)
سر ریچارد برانسون کارآفرین و سرمایه گذار بزرگ و موفق بریتانیایی است که بنیان گذار گروه شرکت های ویرجین نیز می باشد. اولین سرمایه گذاری او در سن ۱۶ سالگی و در مجله ای به نام دانش آموز بود.
موفقیت اصلی برانسون بیشتر به خاطر تاسیس و مدیریت گروه ویرجین می باشد و این شرکت در حال حاضر بالغ بر ۴۰۰ زیرمجموعه در سراسر دنیا در اختیار دارد و نام او در سال ۲۰۱۲ در مجله ی فوربز، به عنوان چهارمین فرد ثروتمند انگلیس اعلام شده است.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار برای آشنایی بیشتر و کسب اطلاع از زندگی نامه سر ریچارد برانسون در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا از راز و رمز موفقیت او اطلاع حاصل نمایید.
دوران کودکی و نوجوانی
سر ریچارد چارلز نیکولاس برانسون در هجدهم ژوئیه ۱۹۵۰ در شهر بلک هیث واقع در جنوب شرقی لندن، به عنوان اولین فرزند خانواده به دنیا آمد. پدرش ادوارد جیمز برانسون به شغل دادیاری مشغول بود و مادرش ایو هانتلی برانسون مهماندار هواپیما و هنرمند باله بود. پدربزرگش سر جورج آرتور هاروین برانسون نیز قاضی دادگاه عالی پادشاهی انگلستان بود.
ریچارد برانسون در مدرسه ی ابتدایی اسکایتکلیف و پس از آن در مدرسه کلیف ویو هاوس درس می خواند. و پس از آن به مدرسه غیر انتفاعی استو در باکینگ همشایر رفت تا سن ۱۶ سالگی در آنجا مشغول به تحصیل علم بود. ولی از آن جایی که به اختلال خوانش پریشی یا دیسلکسی دچار بود، که موجب اختلال در روان خوانی و درک مطلب در فرد می شود؛ به همین خاطر در دوران تحصیل خود مشکلات متعددی داشت. به گونه ای که در اواخر دوره تحصیلی اش، مدیر مدرسه به او گفت با وجود این اختلال در آینده یا تبدیل به یک مجرم زندانی یا یک میلیونر خواهد شد.
خوشبختانه والدینش اختلال او را به خوبی درک کرده و همواره از او حمایت می کردند. لازم به ذکر است که مادر ریچارد، خودش یک کارآفرین بود و کسب و کارهای کوچکی در زمینه ی ساخت جعبه های چوبی برای سطل های کاغذ باطله و دستمال کاغذی داشت.
آغاز فعالیت حرفه ای
ریچارد برانسون در سن ۱۶ سالگی تصمیم گرفت درس و مدرسه را رها کند و به همراه یکی از دوستانش مجله ای به نام «دانش آموز» را راه اندازی نماید. مجله ی او توانست فروش نسبتا خوبی در مدارس داشته باشد. پس از گذشت مدت زمانی مجله ی او به میزانی از شهرت رسید که توانست با افراد معروف و سرشناس دهه 1960 مصاحبه کند. افرادی مانند رونالد دیوید لینگ و میج جگر!
برانسون در همان سال های اولیه ورود به کسب و کار، اندکی وارد حوزه ی موسیقی شده بود و توانست آلبوم ها و آهنگ های فراوانی را در مجله ی خود معرفی نماید. همین ورود کم و بیش او به بازار موسیقی در مجله ی دانش آموز، باعث شد که ریچارد بیشتر به این صنعت علاقه پیدا کند و پس از مدتی با نام ویرجین شروع به فروختن قطعه ها و آلبوم های موسیقی کرد و از همان اوایل کار رونق خوبی داشت و توانست فروش مناسبی به دست آورد.
تاسیس شرکت ویرجین ریکوردز
ریچارد برانسون در سال ۱۹۷۲ به همراه نیک پاول یک شرکت ضبط موسیقی راه اندازی کرد. نکته ی جالب توجه در مورد انتخاب اسم ویرجین برای این شرکت، عدم آشنایی اغلب کارمندان آن با صنعت موسیقی بود. نخستین ملکی که به عنوان دارایی ویرجین رکوردز خریداری کردند، یک زمین در بخش های شمالی آکسفورد بود که استودیوی ضبط موسیقی را در آن جا دایر کردند.
نخستین مشتری آن ها «مایک اولدفیلد» بود که به کمک ویرجین رکوردز آلبوم Tubular Bells را ضبط نمود و توانست در زمان خود یکی از پرفروش ترین آلبوم ها شود. پس از این موفقیت، افراد زیادی مانند پیتر گابریل، رولینگ استونز، پائولا عبدل و استیو وینوود با ویرجین رکوردز قرارداد بستند و خیلی زود شرکت ریچارد برانسون توانست به یکی از بزرگ ترین برند مستقل ضبط موسیقی در دنیا تبدیل شود.
تاسیس شرکت ویرجین آتلانتیک ایروِیز
سر ریچارد برانسون شرکت هواپیمایی ویرجین آتلانتیک ایرویز را در سال ۱۹۸۴ راه اندازی کرد. ولی در اوایل دهه ی ۱۹۹۰ مشکلات متعددی بین او و بریتیش ایرویز به وجود آمد. ابتدا بریتیش ایرویز تعدادی شکایت از شرکت هواپیمایی برانسون مطرح کرد و او هم این شرکت دولتی را به جرایمی چون هک سیستم های کامپیوتری، افشای اسرار این شرکت به رسانه ها و تلاش ناعادلانه برای جذب مسافر متهم کرد. و پس از اثبات ادعاهای خود در دادگاه، بریتیش ایرویز متهم شناخته شد و مجبور شد ۳ میلیون پوند جریمه ی قانونی بپردازد و علاوه بر آن به خود برانسون مبلغ ۵۰۰ هزار پوند و به شرکت ویرجین آتلانتیک هم ۱۱۰ هزار پوند پرداخت نماید. ریچارد برانسون هم مبالغ دریافتی را بین تمام کارمندان شرکت تقسیم کرد.
فروش شرکت ویرجین رکورد
ریچارد برانسون در سال ۱۹۹۲ برای حفظ شرکت ویرجین آتلانتیک ایرویز، تصمیم گرفت شرکت ویرجین رکودرز را به شرکت EMI با مبلغ 500 میلیون پوند بفروشد، اگرچه قلبا از این اتفاق بسیار ناراحت بود و حتی پس از فروش آن به گریه افتاد ولی از آن جایی که علاقه ی زیادی به صنعت موسیقی داشت در سال 1996 مجدد با تاسیس برند V2 Records دوباره وارد بازار موسیقی شد، اما فقط 5 درصد از شرکت جدید را تحت مالکیت دارد.
شرکت ویرجین تلاش های فراوانی کرد تا صنعت هوایی خود را در کشورهای مختلف گسترش دهد، به همین منظور در سال ۱۹۹۶ شرکت هوایی بلژیکی Euro Belgian Airlines را خریداری نمود و نام آن را به ویرجین اکسپرس تغییر داد. وی در سال 2006 این خطوط هوایی را با برکسل ایرلاینز ادغام کرد. و از آن جایی که آمریکا و نیجریه هدف های بعدی شرکت هوایی ویرجین بودند، موفق شد شرکت های ویرجین آمریکا و ویرجین نیجریه را هم در این کشورها راه اندازی کند.
گسترش سفر به فضا
ریچارد برانسون در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که می خواهد شرکتی را با هدف توسعه گردشگری فضایی راه اندازی کند. سپس تصمیم گرفتند شرکت ویرجین گالکتیک از تکنولوژی شرکت اسپیس شیپ وان بهره مند شود. این شرکت با همکاری پل آلن و برت روتان این مهندس افسانه ای هوافضای آمریکایی توسعه پیدا کرد.
سایر فعالیت های ریچارد برانسون
برانسون تجارت جدیدی را با نام ویرجین فوئل برای حفاظت از محیط زیست راه اندازی کرد که هدف آن تامین سوخت با قیمت پایین تری برای اتومبیل ها و هواپیماها بود. وی در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد که می خواهد بخشی از سود شرکت های خود را برای پروژه های حفاظت از محیط زیست سرمایه گذاری کند که این رقم چیزی بالغ بر ۳ میلیارد دلار تخمین زده شد.
برانسون وارد صنعت موبایل شد و شرکت ویرجین موبایل را تاسیس کرد. و پس از آن وارد صنعت انیمیشن شد و شرکت ویرجین کامیکس را با همکاری دیپاک کوپرا راه اندازی کرد. یکی دیگر از فعالیت های کارآمد و مفید برانسون راه اندازی شرکت ویرجین هلث بانک می باشد که در زمینه ی رشد و توسعه ی سلامتی فعالیت می کند و به والدین این امکان را می دهد که برای ذخیره سلول های بنیادی، بند ناف نوزادان خود را ذخیره نمایند.
ریچارد برانسون تاکنون فعالیت های خیرخواهانه فراوانی انجام داده است که از جمله آن ها می توان به راه اندازی موسسه غیر انتفاعی کمک به کودکان گم شده و تاسیس سازمان غیر انتفاعی برای حمایت از مردم آفریقا اشاره کرد.
زندگی خصوصی ریچارد برانسون
ریچارد برانسون اولین بار در سال ۱۹۷۳ با کریستین توماس ازدواج کرد اما در سال ۱۹۷۹ از او جدا شد. او در سال ۱۹۸۹ برای بار دوم با جوان تمپلمن ازدواج کرد و مراسم عروسی خود را در جزیره شخصی خود به نام نکر برگزار کرد که یکی از مجموعه جزایر بریتیش ویرجین می باشد.
ریچارد برانسون یک فرزند دختر به نام هولی دارد که در سال ۱۹۸۱ به دنیا آمد، همچنین یک فرزند پسر به نام سم دارد که در سال ۱۹۸۵ متولد شد. هر دو فرزند، حاصل ازدواج دوم ریچارد برانسون هستند.
ریچارد برانسون همواره به خاطر نوع خاص لباس پوشیدنش در میان کارآفرین ها و میلیاردهای معروف دنیا شهرت دارد به خاطر این که مخالف سرسخت لباس های رسمی و کروات است. این کارآفرین بزرگ و موفق تاکنون کتاب های زیادی در مورد موفقیت، کارآفرینی، بیوگرافی و ایده پردازی نوشته و منتشر کرده است. و لازم به ذکر است که اکثر کتاب های او توسط شرکت چاپ و نشر خودش به نام ویرجین بوکس منتشر شده است.
عکس های ریچارد برانسون
افتخارات و جوایز ریچارد برانسون
دریافت دکترای افتخاری فناوری از دانشگاه لفبورگ در سال ۱۹۹۳
دریافت نشان شوالیه از ملکه الیزابت دوم به خاطر خدمات او در زمینه ی کارآفرینی در سال ۱۹۹۹
دریافت جایزه شهروند جهانی از طرف خبرنگاران سازمان ملل متحد به خاطر فعالیت های بشر دوستانه و حمایت از محیط زیست در سال ۲۰۰۷
دریافت جایزه رسانه ای آلمان در سال ۲۰۱۱
دریافت جایزه انجمن کسب و کار برای صلح در اسلو نروژ در سال ۲۰۱۴
معرفی در مجله ساندی تایمز به عنوان شخص اول کسب و کار در پنج دهه ی اخیر در سال ۲۰۱۴
مطلب جالبی بود تشکر