تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

زندگینامه شاهرخ ظهیری صاحب شرکت مهرام

شاهرخ ظهیری سال ۱۳۰۹ در شهرستان ملایر به دنیا آمد . او در خانواده‌ ای بسیارمعمولی به همراه خانواده دراستان ملایر زندگی می‌ کرد، پدرش اهل ملایر و مادرش تهرانی بود، پدرش کشاورز بود. در طی اصلاحات ارضی شاه ، بیشتر دارایی  های پدرش از دست رفت. او تا سن ۲ سالگی در شهرستان ملایر زندگی میکرد و سپس به همراه خانواده خود به تهران نقل مکان کرد.

آن ها  درحدود دو سال در تهران بودند که بعد از آن به خاطر شغل پدرش که در دارایی قم به عنوان رئیس استخدام شده بود از سن ۴ سالگی به مدت ۱۲ سال در شهر مذهبی قم ساکن بودند و شاهرخ ظهیری دوران دبستان و دبیرستان خود را در همان شهر گذراند. پدر او بسیار زود فوت کرد و شاهرخ به عنوان پسر بزرگ  مسئول اداره خانواده شد،به همین علت تحصیلاتش در این مقطع تا دیپلم (پنجم دبیرستان آن زمان)‌ ناتمام ماند و مجبور به استخدام فرهنگ درآمد و معلم شد.

شاهرخ ظهیری و شغل معلمی 

بعدها همزمان با شغل معلمی موفق شد وارد دانشگاه شود و لیسانس رشته حقوق قضایی را کسب کند و شاهرخ توانست از معلمی به دبیری ارتقا رتبه پیدا کند ولی این کار از نظر کسب درآمدی و ذهنی و روحی او را راضی نگه نمیداشت. شاهرخ فکرهای بسیار بزرگی در سر می پروراند و استعدادهای ذاتی را در خود نیز کشف کرده بود.

بنابراین تصمیم گرفت در کنار تدریس، شغل دیگری را نیز آغاز کند، بنابراین تحصیلدار یک کارخانه پارچه‌ بافی شد. صبح‌ ها در آنجا مشغول کار بود و عصرها در دبیرستان تدریس میکرد. رفته رفته به علت صداقتی که داشت و چون در کار بازاریابی و فروش ماهر بود، مورد توجه صاحبان کارخانه  قرار گرفت و پس از اینکه کار کارخانه افزایش یافت و به رشته‌ های دیگر چون واردات ماشین‌ آلات کشید، و به عنوان مدیر فروش از کف بازار به بالای شهر آمد و در آنجا هم به علت فروش بسیار بالایی که داشت ، در بین دیگر شرکت‌ ها شناخته شد.

این نقطه ورود شاهرخ به کار تجارت بود. در آن زمان مهدی بوشهری که شوهر اشرف، خواهر شاه بود به همراه اسدالله علم ( وزیر دربار ) و چند تن دیگر گروهی تحت عنوان ماه داشتند که صاحب شرکت‌ های متعدد در رشته‌ های مختلف بود. مانند ماه یار، مه‌ کشت، ماه سال و غیره.

انرژی مثبت در زندگینامه آریانا هافینگتون
بخوانید

برای مطالعه ادامه زندگینامه شاهرخ ظهیری با ما همراه باشید.

کارآفرینی به روش شاهرخ ظهیری

در زندگینامه شاهرخ ظهیری آمده است که او مدیر شرکت مه‌ کشت شد که کار تجارت و واردات تراکتور و کمباین را برعهده  داشت. مدتی بعد به علت باند بازی‌ های قدرت قرار شد بوشهری از شرکت خارج شده و اصولا شرکت به هم بخورد. مدتی قبل از این داستان از شاهرخ ظهیری خواسته بودند کنار کارهای ساختمانی، نیروگاهی، برق و غیره در صنایع غذایی نیز وارد شود و یک شرکت صنایع غذایی احداث کنند.

شاهرخ ظهیری

آنها در فکر احداث کارخانه بودند واسم آن را نیز برگزیده  بودند که کارگروه  ماه به هم خورد و بیرون آمدند. سپس شاهرخ ظهیری تصمیم گرفت ایده احداث این شرکت را خودش در پیش گیرد  و به همراه یک شریک دیگر در سال ۱۳۴۹ مهرام را با یک میلیون تومان سرمایه  احداث کرد.

از بزرگ‌ ترین خلاقیت مهندس شاهرخ ظهیری با مهرام تولید کردن سس مایونز است. شاید باور نکنید اما آن زمان کسی نمی‌ دانست مایونز چیست، و حتی چگونه خورده می‌ شود و مصرفش برای چه چیز می باشد.

مطالب خواندنی:

برای آغاز کار مهرام ، به طور مثال انها به سراغ تولید کردن رب گوجه‌ فرنگی که همگان آن را می‌ شناختند نرفتند. آنها خلاقیت ایجاد کردند تا یک فرهنگ غذایی مدرن در کشور به وجود آید ، تا جایی که هنگام جنگ تحمیلی سس مایونز بازار سیاه پیدا کرد!

 

ابتدای کار کسی اصلاً سراغ سس مایونز نمیرفت و آنها برای جا انداختن آن روش‌ های جدید بازاریابی اختراع کردند که یکی از آنها خرید دروغی بود. شاهرخ ظهیری ۴۰ ـ ۳۰ نفر از مرد و زن و بچه و پیرمرد را برای این منظور استخدام کرده بود که به مغازه ها بروند  و سس مایونز بخواهند و بخرند.حتی شاهرخ نیز این سس‌ ها را می‌ خرید و داخل کارتن می‌ گذاشت و دوباره به مغازه‌ ها می‌ داد.

و در واقع ۵۰ درصد تولید را خودش می‌خرید و ۵۰ درصد دیگر را مغازه‌ دارها به مردم می‌ فروختند اما پس از آن دید این کار کافی نیست. و مغازه‌ دارها  باید علاقه‌ مند به فروش کالای او شود. آن دوران که کامپیوتر وجود نداشت. به ویزیتورهای خود گفت تاریخ تولد مغازه‌ دارها را که اکثرا آذری‌ زبان بودند را بگیرند. و او براساس تاریخ تولد افراد کارت‌ تبریک چاپ کرد و با یک سبد گل برایشان ارسال میکرد. سپس مغازه دارها به آنها تلفن می‌ کردند و می‌ گفتند که ما خودمان هم یادمان نبود تولدمان کی است، و تشکر میکردند.

به این علت رفته رفته فروششان افزایش یافت. چرا که مغازه‌ داران می‌ گفتند وقتی چنین فرد بامعرفتی برای ما گل فرستاده و تولدمان را تبریک گفته، باید جنس او را به فروش برسانیم؛ به همین علت به هر صورتی بود، سس مایونز را برای شاهرخ تبلیغ و به مشتری‌ اش پیشنهاد می‌ کرد. واقعاً روزهای  بسیارسخت، پرکار، پرهیجان و پرباری ر زندگینامه شاهرخ ظهیری بود. تجربه‌ های بسیاری آموخت. او از ورشکستگی و از صفر آغاز کرد و بالا آمد؛ اما او هرگز بدون حساب و کتاب نبود.

راز موفقیت شاهرخ ظهیری در ۳ چیز خلاصه می شود

صداقت – مقاومت – پشتکار

شما با مطالعه زندگینامه شاهرخ ظهیری متوجه خواهید شد که راه حل خیلی از مشکلات کار و زندگی ابتکار وخلاقیت می باشد ، وگرنه کسی با اتکا به سرمایه  و امکانات مادی نمیتواند کارآفرین شود و اگر هم  کارآفرین بشود یقیناً کارآفرین موفقی نخواهد شد. بعد از اتمام جنگ تحمیلی،  مشکلات اقتصادی به صورتی دیگر بر سر جامعه صنعتی ایران خراب شد.

بانک مرکزی در آن دوران اعتبارات شرکت های خصوصی را تا ۵۰ درصد پایین آورد  و به همین علت  واحدهای تولیدی بخش خصوصی برای خرید و تأمین مواد اولیه با مشکلات بسیاری روبرو شدند. شرکت مهرام نیز که تا قبل از این در قالب سهامی خاص فعالیت میکرد به ناچار به سهامی عام تبدیل شد و با ورود ۵۰ درصد سرمایه شرکت به بورس جان تازه ای گرفت.

شاهرخ ظهیری در آن دوران بود که دیگر توان اداره مهرام را در خود ندید.چرا که بالارفتن سن و بیماری قلبی او سبب شد از مدیریت  شرکت مهرام کناره گیری کند. با این حال پایگاه دیگری برای ادامه فعالیت ظهیری فراهم بود. او در زمان اداره مهرام همکاری مستمری با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران داشت و همزمان با برگزاری اولین دوره انتخابات اتاق به عضویت هیات نمایندگان پارلمان بخش خصوصی درآمده بود.

شاهرخ ظهیری بیش از ۳۰ سال می باشد که عضو اتاق بازرگانی تهران است و طی دو دوره اخیر در سمت عضو هیات رئیسه اتاق تهران و به عنوان سمت خزانه دار اتاق تهران مشغول به فعالیت است. برای مشتریانی که نزدیک به سه دهه است که محصولات غذایی مهرام را مصرف می کنند جالب است بدانند که بنیانگذار این کارخانه  موفق غذایی چه کسی بوده وشاید برایشان جذاب باشد که بدانند چه کسی با فرستادن شاخه گل و کارت تبریک در روز تولد فروشندگان محصولات مهرام سعی در شناخت محصولات کارخانه اش در بین مارکتها و برندهای گوناگون را داشت.

شاید پس از سپری شدن چندین سال برایتان جالب باشد که چه کسی با خرید کارخانه سرکه از پسر شاه نخستین سس را وارد سفره ی ایرانی ها کرد. آن دوران که هنوز طریق مصرفش را نمی دانستیم. مردی که با گذشت بیش از نیم قرن از فعالیتش در عرصه اقتصاد روزی ۱۲ ساعت با انرژی  فعالیت میکرد سرانجام او در روز ۲۲ فروردین سال ۱۳۹۸ در سن ۸۹ سالگی درتهران دیده از جهان فرو بست.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.