تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

زندگینامه شریل سندبرگ مدیر عامل فیس بوک

شریل سندبرگ، بانوی موفقی است که در شرکت بزرگ فیسبوک مشغول به کار می باشد. نکات جالبی درباره زندگی وی وجود دارد که حتما برای شما عزیزان جالب توجه خواهد بود. پیشنهاد می کنیم با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

شریل سندبرگ مدیر عملیاتی و تجاری فیسبوک می باشد و از جمله معدود افرادی است که جهت ورود به این مجموعه ابتدا به گوگل وارد شده و پس از عدم موفقیت در هدف خود، با فیسبوک وارد همکاری شد. فعالان عرصه ی تکنولوژی می دانند که گوگل و فیسبوک دو کمپانی بسیار بزرگ و ثروتمند دنیای تکنولوژی می باشند که فعالیت های آن ها می تواند بر روی بورس کشوری در شرق آسیا تاثیر منفی و یا مثبت داشته باشد.

اما نکته ی جالب آن است که این شرکت ها فردی را که به خوبی برای آن ها کار کند، به راحتی از دست نمی دهند. در حقیقت سیستم فعالیت در شرکت های آمریکایی به گونه ای تنظیم شده است که افراد شایسته در نظام باقی بمانند و رشد و ترقی پیدا کنند. اما شریل سندبرگ یکی از مهم ترین افرادی است که گوگل به راحتی او را از دست داد و گرچه فیسبوک از نظر رقابتی در زمینه کاری گوگل قرار نمی گیرد، اما سندبرگ می توانست یکی از موثرترین افراد کمپانی گوگل باشد؛ اما این گونه نشد. لطفا با بررسی زندگینامه شریل سندبرگ همراه ما باشید.

دوران کودکی و نوجوانی شریل سندبرگ

شریل کارا سندبرگ در تاریخ ۲۸ اوت سال ۱۹۶۹ در واشنگتن دی سی، پایتخت کشور آمریکا متولد شد. او و خانواده اش تا دو سالگی اش در واشنگتن ساکن بودند، تا آن که به میامی بیچ مهاجرت کردند و از آن پس در ایالت فلوریدا ساکن شدند. شریل دوران دبیرستان خود را در میامی بیچ سپری کرد و در سال ۱۹۸۷ با رتبه ی نهم موفق به فارغ التحصیل شدن از دبیرستان شهر خود شد.

پس از فارغ التحصیلی شریل به دانشگاه هاروارد رفت و در آن جا به مطالعه ی رشته ی اقتصاد پرداخت. استاد راهنمای شریل در هاروارد، لارنس سامرز بود. شریل می گوید که با نگاهی خاص و زنانه به ماجرای علم اقتصاد نگاه می کرده ولی در آن زمان با فمینیسم آشنایی نداشته است. شریل هر چقدر بیشتر نسبت به دنیای اقتصاد اطلاعات به دست می آورد و با افراد و شرکت های مختلف رفت و آمد می کرد، بیشتر متوجه می شد که زنان نسبت به مردان در اقتصاد از حقوق کمتری برخوردار می باشند. همین مسئله باعث شد تا او بنیاد «زنان در اقتصاد و دولت» را به وجود آورد تا به این ترتیب زنان بیشتری را به چرخه ی اقتصاد و هم چنین کار در دستگاه های دولتی وارد کند.

آغاز فعالیت حرفه ای

در سال ۱۹۹۱ بود که شریل سندبرگ از هاروارد با بهترین نمره ی ممکن فارغ التحصیل شد. استاد او در هاروارد، یعنی لارنس سامرز در آن دوران به سمت ریاست بانک جهانی منصوب شده بود و بدین ترتیب از شریل برای دستیاری در امور پژوهشی بانک دعوت به عمل آورد.

با گذشت زمان راه پیشرفت بیش از پیش برای شریل سندبرگ هموار می شد، چرا که لارنس سامرز در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون به سمت معاونت وزارت دارایی دست پیدا کرد و با توجه به آن که نسبت به کار شریل اعتماد داشت او را به سمت رئیس دفتری خود انتخاب کرد. شریل سندبرگ نیز در سال ۱۹۹۹ این عنوان اجرایی را پذیرفت و تا سال ۲۰۰۱ در وزارتخانه مشغول به کار بود. اما با روی کار آمدن دولت جرج بوش و در نتیجه در دست گرفتن امور قدرت توسط حزب مخالف سامرز نیز از کار خود برکنار شد و در نتیجه شریل کار خود را در وزارتخانه از دست داد.

شروع کار در کمپانی گوگل

مطالب خواندنی:

سابقه ی کاری شریل سندبرگ در وزارتخانه باعث شده بود تا او با کوله باری از تجربه مورد توجه شرکت های بزرگ قرار گیرد. سندبرگ در سال ۲۰۰۱ با قراردادی سه ساله به گوگل پیوست و دلیل انتخاب کار در این شرکت را هدف این کمپانی که «دسترسی آزادانه به اطلاعات جهانی» می باشد عنوان کرد. سمت شریل سندبرگ در کمپانی بزرگ گوگل معاونت عملیات فروش آنلاین جهانی این کمپانی بود و بایستی محصولات شرکت را در سطح جهان معرفی می کرد. با وجود قرارداد سه ساله، سندبرگ به دلیل شرایط خوب کاری در گوگل تصمیم گرفت تا سال ۲۰۰۸ در این شرکت بماند و به یکی از موفق ترین مدیران این کمپانی تبدیل شود.

پس از جدایی از گوگل شریل سندبرگ تصمیم گرفت تا به عنوان مدیر عملیاتی به استخدام فیسبوک درآید. فیسبوک سعی کرد با دستمزد نسبتا بالایی که به شریل می داد، به نوعی مسئولیت های سنگین محول شده به او را جبران کند. این گونه بود که شریل سندبرگ در پایان سال ۲۰۱۴ در جمع میلیاردرهای جهان قرار گرفت. دارایی او تا پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۵، حدود یک میلیارد و سیصد میلیون دلار تخمین زده شده بود.

حضور به عنوان نماینده ی فیسبوک در جمع دولت ترامپ

فیسبوک در زمان انتخابات محکوم به منتشر نکردن اخبار صحیح و هم چنین طرفداری از کلینتون شده بود، به همین جهت برای شفاف سازی های لازم، فیسبوک تصمیم گرفت تا نماینده ای از خود را به این مجمع بفرستد و شریل سندبرگ شخصی بود که از طرف این کمپانی در جمع خبرنگاران و هم چنین وزاری دولت ترامپ حاضر شد تا در این باره شفاف سازی کند.

زندگی خصوصی شریل سندبرگ

شریل سندبرگ در ۲۴ سالگی با یکی از تاجران معروف زمان خود به نام برایان کرف ازدواج کرد؛ اما زندگی مشترک این دو برای مدت چندانی دوام نداشت و در نهایت پس از یک سال از یکدیگر جدا شدند. در سال ۲۰۰۴ بود که با دیو گلدبرگ که یکی از مدیران کمپانی یاهو بود، ازدواج کرد. این دو صاحب دو فرزند هستند. سندبرگ بارها از نقش همسرش در تاسیس بنیاد «لین این» سخن گفته و هم چنین در کتاب خود نیز از فعالیت های مثبت او در این جهت تقدیر به عمل آورده است.

هم چنین شریل ازدواج با دیو را یکی از بهترین تصمیم های زندگی خویش عنوان کرده است. دیو گلدبرگ در سال ۲۰۱۵ و در حالی که تنها ۴۷ سال داشت در سفری به همراه خانواده ی خود درگذشت. شریل فوت همسرش را بزرگترین ضربه ی روحی خود در زندگی عنوان کرده است.

او در این باره در صفحه فیس بوک خود نوشت : «دیو تمام زندگی من بود. در هنگام عصبانیت کنارم بود و همیشه به من روحیه می داد و در مواقعی که از انجام کاری مطمئن نبودم، مرا به سمت انجام آن سوق می داد و زندگی خود را وقف همسر و فرزندانش کرده بود.»

شریل سندبرگ نویسنده ی یکی از پرفروش ترین کتاب های تاریخ نیز بوده است. این کتاب که Lean In: Women, Work and the Will to Lead نام دارد، تاکنون بیش از یک میلیون نسخه از خود را فروخته و حتی صاحب فیلمی در هالیوود نیز شده است. کتاب نام برده الهام بخش تاسیس بنیاد «لین این» بود که هدف آن رساندن زنان به جایگاه واقعی شان و به دست آوردن سهم بیشتر در زندگی اجتماعی می باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.