تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

زندگینامه کلود مونه

کلود مونه را از بنیانگذاران مکتب امپرسیونیسم می‌دانند. این نقاش فرانسوی در طول عمر خود آثاری نوآورانه و جاودانی خلق کرد که امروزه از گران‌بهاترین آثار نقاشی محسوب می‌شوند.

زندگینامه کلود مونه

کلود مونه را از بنیانگذاران مکتب امپرسیونیسم می‌دانند. این نقاش فرانسوی در طول عمر خود آثاری نوآورانه و جاودانی خلق کرد که امروزه از گران‌بهاترین آثار نقاشی محسوب می‌شوند.

به گزارش برترین ها به نقل از دویچه وله، کلود مونه در روز ۱۴ نوامبر سال ۱۸۴۰ در پاریس به دنیا آمد و دوران تحصیلی خود را در لوهاور گذراند. استعداد هنری او در همان دوران مدرسه نمایان شد. مونه برای سرگرمی کاریکاتور معلمان و هم‌کلاسی‌های خود را می‌کشید. این کاریکاتورها را یکی از قاب‌سازان شهر در ویترین مغازه‌اش به نمایش می‌گذاشت و دیری نپایید که مونه در سن ۱۵ سالگی به عنوان کاریکاتوریستی ماهر زبانزد مردم شهر شد.

مطالب خواندنی:

مونه به فلسفه امپرسیونیسم نیز بها داد، در واقع نام امپرسیونیسم برگرفته از نامی است که او بر یکی از آثار نقاشی خود گذاشته است: طلوع امپرسیون.

مونه در ۱۴ نوامبر ۱۸۴۰ در پاریس پا به عرصه وجود گذاشت. در سال ۱۸۴۵ به همراه خانواده‌اش به بندر لوهاور رفت و در سال ۱۸۵۱ به رغم خواسته پدر که می‌خواست کلود نیز مانند سایر افراد خانواده مغازه‌ایی بزند و در آن به کار مشغول شود، او به دبیرستان هنر لوهاور رفت.او در ابتدا با ذغال تصاویری می‌کشید وآن‌ها را به قیمت ۱۰ یا ۲۰ فرانک می‌فروخت. اولین معلم او در زمینه نقاشی ژاک فرانسوا اوشار از شاگردان نقاش معروف ژاک لویی داوید بود. تا سال ۷-۱۸۵۶ تحول خاصی در مونه ایجاد نشد، در این سال نقاشی به نام “اوژن بودن” الهام بخش او شد و نقاشی رنگ و روغن را به مونه آموخت.بودن همچنین تکنیک‌های نقاشی در فضای باز را به مونه آموخت.

مونه اما پس از رفتن به پاریس به لوور رفت و در آنجا نقاشانی را مشاهده کرد که از آثار استادان قدیمی کپیه برداری می‌کردند.مونه سالها در پاریس ماند و در این زمان دوستان زیادی پیدا کرد که یکی از آنان ادوارد مانه بود.چندی بعد به پیاده نظام در الجزایر پیوست و دوسال را در آنجا خدمت کرد.مونه پس از بازگشت از الجزایر به شدت نسبت به آموزه‌های قدیمی نقاشی احساس سرخورگی کرد، درنتیجه به همراه دوستان نقاشی نظیر پیر اگوست رنوار ، فردریک بازیل و آلفرد سیسلی دست به تاسیس  سبک جدیدی در زمینه هنر نقاشی زد. از مشخصه‌های این سبک نقاشی که در فضای باز ترسیم می‌شود، نشان دادن تاثیر امواج نور خورشید بر طبیعت، استفاده از رنگ‌های شکسته و کشیدن سریع قلم مو بر بوم است.این سبک چندی بعد امپرسیونیسم نام گرفت.

مونه در زمان جنگ فرانسه

مونه در زمان جنگ فرانسه و پروس(منطقه‌ای که در سال ۱۸۷۱ در کنار سایر ایالات آلمانی زبان کشور آلمان را تشکیل داد) به انگلستان پناهنده شد. او در آن زمان به مطالعه بر آثار جان کنستابل و جوزف مالورد ویلیام  ترنر پرداخت. این دو نقاش برجسته انگلیسی که در زمینه ترسیم مناظر تخصص داشتند.تاثیر به سزایی بر نوآوریی‌هایی که مونه در زمینه رنگ نقاشی پدید آورد، گذاشتند.

مونه در سال ۱۸۷۲ یا ۱۸۷۳ نقاشی امپرسیون، طلوع خورشید را ترسیم کرد.این نقاشی نمایی بود از منظره بندر لوهاور.از نام همین نقاشی بود که لویی لروی منتقد آثار نقاشی نام امپزسیونیسم را ابداع کرد نامی که بعدها امپرسیونیست‌ها آن را به خود نسبت دادند.مونه در سال ۱۹۷۷ یکی از آثار بدیع خود را به نام ایستگاه ترن سن لازار پدید آورد.

مونه در سال‌های ۱۸۸۰ و ۱۸۹۰ به ترسیم تعدادی از استادانه ترین نقاشی‌های خود پرداخت. در این نقاشی‌ها عنصر نور و شرایط آب و هوایی بیش از سایر عناصر جلوه می‌کنند.

مونه با تکیه بر این عناصر آثار زیبایی نظیر کیلیسای جامع روئن ساختمان‌های پارلمان ، صبح‌های سن و نیلوفر‌های آبی را خلق کرد.مونه به ترسیم آثاری از طبیعت محل سکونتش در ژیورنی علاقه داشت.او در ژیونی که بیش از چهار دهه از عمر خود را در آن منطقه گذراند، از نیلوفر‌های آبی واقع در برکه روبروی منزل محل سکونتش آثار بدیعی را خلق کرد.او همچنین از پلی که در باغش در ژیورنی واقع بود چندین تابلوی نقاشی کشید و از کناره‌های زیبای رود سن نیز آثار زیبایی ترسیم کرد.

مونه  سرانجام پس از سپری کردن عمری پر فراز ونشیب در ۵ دسامبر ۱۹۲۶ بر اثر ابلا به سرطان ریه درگذشت و در یک مراسن ساده در قبرستان کلیسای ژیورنی به خاک سپرده شد.ژرژ کلمانسو از نخست وزیران سابق فرانسه و سیاستمدار مشهور دوران جنگ جهانی اول که از دوستان مونه محسوب می‌شد، در مراسم تشییع جنازه وی حضور یافت.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.