تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان

زندگینامه فردین

فردین در 15 بهمن 1309 در شهر تهران به دنیا امد. فردین که جزو بازیگران قدیمی ایران است در زمینه هایی مثل، هنرپیشگی، کارگردانی سینما و کشتی‌ فعالیت می کرده.

زندگینامه فردین

فردین در ۱۵ بهمن ۱۳۰۹ در شهر تهران به دنیا امد. فردین که جزو بازیگران قدیمی ایران است در زمینه هایی مثل، هنرپیشگی، کارگردانی سینما و کشتی‌ فعالیت می کرده. فردین با پیشنهاد اسماعیل کوشان که از بازیگران قدیمی محسوب می شود جهت بازی در اثر چشمه آب حیات به دنیای سینما وارد شد و به بازیگر معروف ایران تبدیل شد. و نخستین بازی حرفه‌ای خود را در سینما شروع کرد، از نادر کارهای فردین پیش از دنیای فلیم می‌توان به ورزش کشتی اشاره کرد. فردین در قهرمانی کشتی جهان ۱۹۵۴ یک مدال نقره را در کارنامه خود اضافه کرد.او در پس از انقلاب در کنار سعید راد و ناصر ملک‌مطیعی در اثر های برزخی‌ها اثری از ایرج قادری ایفای نقش کرد کرد که سال ۱۳۶۱ ارائه شد. این اثر واپسین حضور فردین در دنیای سینمای ایران بود و پس از آن اجازه کار را به او ندادند.

زندگینامه فردین

محمدعلی فردین، فرزند علی متولد ۱۵ بهمن ۱۳۰۹ در تهران و از خانواده‌ای هنر دوست در محلی بین خیابان شهباز سابق و خیابان ری به اسم ادیب الممالک، کوچه صحت، به دنیا آمد. پدرش علی گل فردین، کارمند اداره تسلیحات و از بازیگران تئاتر، در کنار تقی ظهوری کارهای مولیر را اجرا می‌کرد. محمد علی دو برادر به نام‌های عباس و ایرج و یک خواهر داشت. او فرزند ارشد خانواده بود.

زمان ابتدایی را در دبستان ترقی در منطقه شهباز، و دوره متوسطه را در دبیرستان آذر در منطقه شاه‌ آباد طی کرد و توانست دیپلم بگیرد، در سن ۱۸ سالگی به سربازی رفت و دو سال در نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی بود.

زندگینامه فردین

داستان وارد شدن این بازیگر معروف به سینما

داخل شدن فردین که از بازیگران قدیمی ایران است به حرفه بازیگری رویدادی بود در زمستان ۱۳۳۸ که این بازیگر معروف ۲۸ سال سن داشت وقتی که برای مشاهده فیلم وسترن به سینما رفته بود که به گفته خودش بلیت کم امده بود و مغازه بلیت فروشی مغاره را جمع کرده بود و او نمی توانست وارد شود، در همین اوضاع دکتر اسماعیل کوشان که با قیافه او در ورزش کشتی آشنایی داشت او را دید و او را با خود وارد سینمما کرد.

دکتر کوشان به او درخواست ایفای نقش در اثر چشمه آب حیات که سیامک یاسمی آن را سرپرستی می‌کرد را داد و این بازیگر معروف این پیشنهاد را فرصتی برای ستاره شدن از دست نداد و با توجه به این شرایط  او به عنوان یکی از بازیگر های اساسی فیلم، نخستین بازی حرفه‌ ای خود را در سینما ایفا کرد.

زندگینامه فردین

ایرن هنرپیشه زن مقابل او در اثر چشمه آب حیات چنین می‌گوید: «یک سکانسرا چند بار دوباره بازی کردم، بخاطر اینکه فردین خیلی خجالتی بود و قادر نبود آن را بازی کند.» از همون شروع چنگیز جلیل‌ وند به جای او صحبت می کرد و اغلب اهنگ هایش را ایرج می خواند.

ایفای نقش در اثر های فردا روشن است و فریاد نیمه شب به کارگردانی ساموئل خاچیکیان بهترین کار های کارنامه او به حساب می اید، فلیم هایی که توانستند عنوان بهترین و پرفروشترین فیلم سال را بگیرند، وی با اثر آقای قرن بیستم به شهرت دست یافت؛ و درمیان سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۷ در بهترین زمان کاری خود بود.

ایفای نقش در اثر گنج قارون

در سال ۱۳۴۴ با ایفای نقش در اثر گنج قارون که به دست سیامک یاسمی ساخته شده بود معروفیت خود را هزار برابر کرد، عوامل اثر گنج قارون فک می‌کردند که فرصتی جهت اکران ندارد، بخاطر همین سازنده فیلم، سیامک یاسمی همه بلیط‌های هفتهٔ اول اجرای فیلم گنج قارون را خرید تا گنج قارون بر پرده سینما بی اید و در هفته اول فروشش به هیچ وجه خوب نبود. در روزهای اول چنان فروشش پایین بود که  عوامل سینما در روز چهارم اکران می‌خواستند آن را از پرده بردارند.

زندگینامه فردین

سیامک یاسمی با سینماداران صحبت کرد و رضایتشان را برای ادامه اکران فیلم در هفته دوم جلب کرد، شرط سینماداران این بود که اگر فروش فیلم تا پنج شنبه بهتر شد ان را بر پرده نگه دارند. با افتتاحیه ضعیفی که گنج قارون داشت حتی خود یاسمی تصور نمی‌کرد وضعیت ناگهان ۱۸۰درجه تغییر کند، ولی نتیجه وارونه شد و با استقبال حیرت‌انگیز مردم از روز پنج شنبه فروش فیلم کمی بهتر شد، جمعه فروش باز بالاتر رفت به‌طوری‌که صاحبان فیلم ترغیب شدند نمایش فیلم را ادامه بدهند، در هفته دوم فروش فیلم دو برابر شد کم‌کم نام گنج قارون بر زبان‌ها افتاد و ناگهان صف‌های طولانی گرداگرد سینماهای نمایش دهنده فیلم به وجود آمد.

سخن های پایانی

گنج قارون در سینماهای جنوب شهر با بلیط ارزان قیمت روی پرده سینما رفت ، لیکن حدودا تمام ادم های جنوب شهر تهران و شهرستان‌ها خیلی زیاد این فلیم را دیدند و به صورت فوق العاده ای فروش رفت. این فیلم در سال ۴۴ تقریبا ۵/۳ میلیون تومان فروش رفت و نزدیک ۲ میلیون نفر این فلیم را مشاهده کرده بودند و فیلم گنج قارون جزو بهترین اثر های تاریخ سینمای ایران شد، و با توجه به سخن خیلی از بازیگران فلیم فوق العاده ای بود. اثر گنج قارون در واقع نجات دهنده سینمایی بود که بخاطر نداشتن تماشاچی مناسب در لب مرز نابودی بود، بعد از گنج قارون میزان تماشاچی سینما جهت هر فیلم به شدت بیشتر شد و در واقع کاراکتر فردین سبب دوستی مردم با سینمای ایران شد.

زندگینامه فردین

وی رفیق صمیمی جهان پهلوان تختی بود و پدری مهربان برای چهار فرزند خود و پشتیبان ضعیفان بود. لیکن ما خبر فوت فردین را از یک رادیو بیگانه شنیدیم.مرسی که با سایت ماندگار تاریخ ما در بیوگرافی فردین همراه بودید.

منبع ویکی‌پدیا حیات نامه
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.